Mijn boeken

Al sinds ik een pen kan vasthouden, vind ik schrijven leuk. Op de lagere school genoot ik van het schrijven van opstellen, het schrijven van dagboeken en het bijhouden van vakantieboeken.
Ook schreef ik regelmatig gedichten, stuurde ik brieven naar vriendinnen en een penvriendin in Israël, gooide ik regelmatig geschreven briefjes door het lokaal naar medeleerlingen en schreef en plakte ik mijn schoolagenda's helemaal vol.

Hoe ouder ik werd, hoe meer ik ging schrijven: liefdesbrieven, kaarten, nog meer vakantieboeken, samenvattingen van boeken, recensies van gelezen boeken en brieven aan ons sponsorkind.
Ook houd ik dagelijks mijn stille tijd dagboek bij, schrijf ik over de belevenissen van onze kinderen, blog ik, maak ik aantekeningen in boeken en houd ik een plakboek bij over onze tuin. Ook redactiewerk heeft mijn hart, evenals het bijhouden van websites.
Verder ben ik ook in de sociale media actief, kan ik nog steeds niet zonder papieren agenda, maak ik elke week een uitgebreide boodschappenlijst voor ons gezin, corrigeer ik af en toe geschreven teksten, verslagen, brieven en boeken van anderen én heb ik in 2013 mijn eerste boek geschreven zoals hieronder te zien is.
Kortom, ik heb een passie voor schrijven en hoop dit in de toekomst te kunnen blijven doen. Hieronder volgt een overzicht van mijn boeken
 
 
2020 - gestart met nieuw kinderboek
In september 2020 ben ik begonnen met het schrijven van een nieuw kinderboek. Het gaat over de geschiedenis in Drie die zich daar in de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld in onze familie. Het manuscript is inmiddels nagekeken, nagelezen en geredigeerd door diverse mensen. Sinds augustus 2021 ben ik op zoek gegaan naar een uitgever.

 
2017 - 'Het Raadsel van de Bosvrienden'.
In 2016 heb ik opnieuw een kinderboek geschreven over de twee Bosvrienden. Het is een vervolg op het eerste boek maar het is ook prima los te lezen. Het is bedoeld voor kinderen van 9-12 jaar. Het verhaal speelt zich af in een zomervakantie aan het einde van groep 8. De jongens beleven spannende avonturen. Dit boek heeft de titel 'Het Raadsel van de Bosvrienden' meegekregen. Opnieuw heb ik ervoor gekozen om het uit te geven bij Brave New Books, deze keer alleen als e-book.

Hieronder volgt een korte beschrijving van het boek:

De boezemvrienden Stijn van Ginkel en Daan Jonker hebben al eerder spannende avonturen beleefd. Ze doen niets liever dan hutten bouwen in het bos. Ook deze keer ontdekken zij allerlei vreemde zaken terwijl ze druk bezig zijn om een bijzondere hut te maken. Tijdens de zomervakantie gaan ze samen op kamp. Daar gebeuren rare dingen en maken de jongens angstige momenten mee. Maar deze twee speurneuzen weten op dappere wijze een inbraak op te lossen en de inbrekers op heterdaad te betrappen. Weer thuis gaan ze enthousiast verder op onderzoek naar onbekende voorwerpen die de hond Tess meegebracht heeft uit het bos. Zo beleven ze ook deze keer een wonderlijk avontuur dat zelfs de krant haalt.


2016 - Aan Zijn voeten
Het boek 'Aan Zijn voeten' dat ik geschreven heb (over stille tijd) is in september 2016 uitgeven. Kijk hier voor meer informatie. Er is zowel een e-book als een paperback verschenen.

Hieronder volgt een korte beschrijving van het boek:

Hoe komt het toch dat veel christenen moeite hebben met regelmatig Bijbellezen en bidden? Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Maar... mijn advies is: laat het er niet bij zitten! Onderzoek wat de reden kan zijn en ga ermee aan de slag! 

Aan Zijn voeten is een praktisch en handzaam boekje dat behulpzaam wil zijn bij de volgende thema’s:
  • Wat is stille tijd?
  • Waarom is stille tijd belangrijk?
  • Wat kan je stille tijd waardevol maken?
  • Mogelijke problemen in je stille tijd.
  • Hulpmiddelen bij stille tijd.


2013 - Het Geheim van de Bosvrienden
In 2013 is mijn eerste (kinder)boek 'Het Geheim van de Bosvrienden' verschenen bij Brave New Books. Het is bedoeld voor kinderen van 9 - 12 jaar maar is ook zeer geschikt om voor te lezen aan jongere kinderen.
Er is zowel een paperback als een e-book te verkrijgen.

Hieronder volgt een korte beschrijving van het boek:

Als zoon van een boswachter is Stijn erg geïnteresseerd in alles wat er in het bos gebeurt. Hij weet heel veel over vogels en andere dieren. Wanneer zijn nieuwe klasgenoot Daan dezelfde belangstelling blijkt te hebben, kan hun vriendschap niet meer stuk. Uren brengen ze samen in het bos door. Het liefst houden ze hun belevenissen geheim voor hun klasgenoten en zelfs voor hun ouders. Maar als de jongens tijdens hun avonturen allerlei vreemde dingen ontdekken en zelfs geconfronteerd worden met echte boeven, dan wordt het wel heel erg spannend en loopt het hen bijna uit de hand…