Hardlopen

Hoewel mijn hart ligt bij het beoefenen van balsporten, heb ik er in 2015 voor gekozen om het hardlopen weer op te pakken. Vanwege rugklachten kon ik namelijk helaas niet meer tennissen en ook het korfballen, voetballen en volleyballen wat ik vroeger graag deed, gaan niet meer zo soepel. Het hardlopen gaat tot nu toe eigenlijk vrij goed. Meestal loop ik drie keer per week in het Putterbos, het liefst op een harde ondergrond. 

Ik ben begonnen met het opbouwen van het lopen van 5 kilometer aan de hand van een handig schema. Mijn (eerste) doel was om deze afstand uit te kunnen lopen maar daarna kreeg ik al snel de smaak te pakken. Ik wilde graag de 5 km onder de 30 minuten lopen en dit is al een aantal keer gelukt. Het werd tijd om eens mee te doen met een wedstrijd! In januari 2016 ben ik begonnen met een trainingsschema voor de 10 kilometer. Elke maand heb ik mijn afstand verhoogd met een halve kilometer. Dit heb ik heel bewust gedaan om blessures te voorkomen. In 2017 ben ik ook de kortere afstanden, per maand, wat gaan ophogen. Inmiddels loop ik totaal zo'n 25 km in de week, verspreid over drie dagen.
In februari 2017 ben ik geïnterviewd door een medeblogger over het hardlopen. Je kunt het hier teruglezen.

Wedstrijden:

Op 14 oktober a.s. wil ik graag meedoen aan de Arkervaartloop in Nijkerk. Het lijkt mij leuk om daar weer de 5 km te lopen.Op zaterdag 17 juni 2017 heb ik in Garderen de 'Molen tot Molenloop' gelopen. Ook deze keer was het 5 km. Het was een parcours vol met bergen en dalen, dus ik ben uitermate tevreden met de mooie tijd die ik gelopen heb: 30 min. 15 sec.Op vrijdag 26 mei 2017 heb ik opnieuw meegedaan met de Putter Power Run en heb ik 5 km gelopen. Ik ben blij dat ik mij voor deze afstand heb opgegeven want het was erg warm op te lopen. In het bos viel het nog wel mee maar in de zon was het bijna 30 graden.


                            Mijn man maakte een filmpje van mij tijdens de finish. Het was helaas, net als vorig jaar, te warm om een nieuw record te lopen maar ik ben tevreden met de eindtijd van ruim 31 minuten. (Op de foto is de brutotijd te zien). De uitslagen zijn hier terug te vinden. Ook op dit filmpje ben ik nog terug te zien bij ongeveer 2 min.16.


Op vrijdag 6 mei 2016 heb ik mijn eerste wedstrijd gelopen met de Putten Power Run. Het was leuk om te doen maar het was erg warm! Een nieuw record op de 5 km zat er dus helaas niet in.
De uitslagen van de wedstrijd zijn hier terug te vinden.